3 Şubat 2012 Cuma

Pastırmalı Kuru Fasulye



 Gereçler
 400 gr kuru fasulye
 125 gr pastırmadan hazırlanan harç
 250 gr concasse domates
 Bougette garnie (isteğe bağlı olarak hazırlanır.)
 1 kurutulmuş acı kırmızıbiber
 1-2 dal taze kekik (isteğe bağlı olarak)
 Pastırmalı domatesli harç için
 30 gram tereyağı veya sıvı yağ
 125 gr. pastırma
 250 gr. (iki büyük adet soğan)
 250 gr. concasse domates
 1 adet büyük dolmalık biber (veya sivri yeşilbiber)
 1000 ml (5 su bardağı) tavuk veya et suyu
 İşlem Basamakları
 Kuru fasulyeleri bir gece veya 6–8 saat önceden yıkayıp ıslatınız.
 Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar su ilave ettikten sonra
diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayınız.
 Pastırmalı harcı hazırlayınız
 Yağı tavaya koyunuz.
 Pastırmaları ince şekilde dilimleyiniz.
 Yağ kızmadan pastırmaları ilave ediniz.
 1–2 dakika alt üst ederek sote ediniz.
 Brunoisse doğradığınız soğanları ilave ediniz.
 Soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırarak 2-3 dakika kavurunuz.
 Domates concasse ve iri doğranan biberleri ilave ediniz.
 Domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
 Et suyunu ilave ederek bir taşım hafif ateşte pişiriniz
 Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp temiz bir tencereye aktarınız.
 Üzerine pastırmalı domatesli harcı ekleyiniz.
 Dilerseniz bougette garnie, kurutulmuş acı kırmızıbiber ya da 1-2 dal taze
kekik ilave edip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar
pişiriniz. Tuzu en son arzuya göre ayarlayınız.
 Arada gerekiyorsa sıcak et suyu ilave ediniz.
 Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alınız.
 Bougette garnie, taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızıbiberi çıkartıp
atınız. Pastırmalı kuru fasulyeyi önceden ısıtılmış tabaklarda, sıcak olarak
servis yapınız.


Yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder