3 Şubat 2012 Cuma
Pastırmalı Kuru Fasulye
Gereçler
400 gr kuru fasulye
125 gr pastırmadan hazırlanan harç
250 gr concasse domates
Bougette garnie (isteğe bağlı olarak hazırlanır.)
1 kurutulmuş acı kırmızıbiber
1-2 dal taze kekik (isteğe bağlı olarak)
Pastırmalı domatesli harç için
30 gram tereyağı veya sıvı yağ
125 gr. pastırma
250 gr. (iki büyük adet soğan)
250 gr. concasse domates
1 adet büyük dolmalık biber (veya sivri yeşilbiber)
1000 ml (5 su bardağı) tavuk veya et suyu
İşlem Basamakları
Kuru fasulyeleri bir gece veya 6–8 saat önceden yıkayıp ıslatınız.
Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar su ilave ettikten sonra
diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayınız.
Pastırmalı harcı hazırlayınız
Yağı tavaya koyunuz.
Pastırmaları ince şekilde dilimleyiniz.
Yağ kızmadan pastırmaları ilave ediniz.
1–2 dakika alt üst ederek sote ediniz.
Brunoisse doğradığınız soğanları ilave ediniz.
Soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırarak 2-3 dakika kavurunuz.
Domates concasse ve iri doğranan biberleri ilave ediniz.
Domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
Et suyunu ilave ederek bir taşım hafif ateşte pişiriniz
Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp temiz bir tencereye aktarınız.
Üzerine pastırmalı domatesli harcı ekleyiniz.
Dilerseniz bougette garnie, kurutulmuş acı kırmızıbiber ya da 1-2 dal taze
kekik ilave edip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar
pişiriniz. Tuzu en son arzuya göre ayarlayınız.
Arada gerekiyorsa sıcak et suyu ilave ediniz.
Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alınız.
Bougette garnie, taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızıbiberi çıkartıp
atınız. Pastırmalı kuru fasulyeyi önceden ısıtılmış tabaklarda, sıcak olarak
servis yapınız.
Yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder