3 Şubat 2012 Cuma
Kuru baklagiller ve çeşitleri
Kuru baklagiller, “Leguminous” bitkilerinin olgunlaşmış kuru tohumlarıdır. Dünyada
Leguminous bitkisinin 600 genel, 13.000 kadar özel çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de en
çok üretilen ve tüketilen yemeklik olarak kullanılan kuru bakliyatı şöyle sıralayabiliriz:
Kuru fasulye
Nohut
Yeşil mercimek
Kırmızı mercimek
Bakla
Bezelye
Barbunya
Kuru baklagilleri genellikle cinslerine, şekillerine göre şu şekilde sınıflandırabiliriz haberleri
FASULYE
Tombul
Çalı
Horoz
Dermason
Selanik
Battal
Şeker
Barbunya
Boncuk
Göbekli
Nohut
Koçbaşı
Yuvarlak
Kuşbaşı
Mercimek
Sultani
Yeşil
Kırmızı
Yemek Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder