3 Şubat 2012 Cuma

Kuru baklagiller ve çeşitleri


Kuru baklagiller, “Leguminous” bitkilerinin olgunlaşmış kuru tohumlarıdır. Dünyada
Leguminous bitkisinin 600 genel, 13.000 kadar özel çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de en
çok üretilen ve tüketilen yemeklik olarak kullanılan kuru bakliyatı şöyle sıralayabiliriz:

 Kuru fasulye
 Nohut
 Yeşil mercimek
 Kırmızı mercimek
 Bakla
 Bezelye
 Barbunya

Kuru baklagilleri genellikle cinslerine, şekillerine göre şu şekilde sınıflandırabiliriz haberleri

FASULYE


Tombul
Çalı
Horoz
Dermason
Selanik
Battal
Şeker
Barbunya
Boncuk
Göbekli

Nohut

Koçbaşı
Yuvarlak
Kuşbaşı

Mercimek
Sultani
Yeşil
Kırmızı

Yemek Tarifi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder