3 Şubat 2012 Cuma
Kuzu Etli Kuru Fasulye
Gereçler
2 bardak (400 gr) kuru fasulye
1,5 yemek kaşığı salça
1 domates
1 baş soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
350 gr kuşbaşı et
3-5 tane kurutulmuş minik acı biber
Sıcak su
Tuz, karabiber
İsteğe bağlı acı minik kırmızı biber
İşlem Basamakları
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp
yıkayın.
Soğanları temizleyip brunoisse doğrayınız. Yağ ile beraber çelik bir
tencereye alınız.
Eti ekleyip koyup rengi değişene kadar soğanla beraber soteleyiniz.
Salçasını ve domates rendesini de ilave edin
Biraz da etle beraber çevirin. 1-1,5 litre kadar sıcak su ekleyin
Kurumuş acı minik biberleri de içine atın baharatları da ekleyip, kısık
ateşte fasulyeler iyice pişene kadar pişirin.
Ayrıca fasulyenin cinsine göre su çekmesi değişeceğinden arada kontrol
edin suyu azaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz.
Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder